Driftwood restaurant

Étterem a Sebes Kőrős partja mentén Nagyvárad szívében

A nagyváradi folyóparti étterem tervezésére vonatkozó pályázaton való részvételre kért fel bennünket Megbízónk 2013-ban. A tervezendő területen az Étterem építésén kívül egy meglehetősen elhanyagolt állapotú közpark felújítása is cél volt. Szintén a Tervezés része volt a kapcsolódó Ferdinánd híd világítása, illetve a közvilágítás megoldása a csatlakozó területeken.

AZ ÉPÜLET: A folyó parton két pavilont helyezünk el üvegből, amely transzparens a folyó felé, majd ezen pavilonok tetejére kerül rá az új tető, amely a folyó által sodort, a parton megakadt, feltorlódott uszadék fák karakterét idézi…  Az „uszadék fa” olyan fa anyag, amelyet a tenger, vagy a folyó jó ideje sodor már, majd a parton fennakadva más hasonló faanyagok közé feltorlódik és egy érdekes geometriát alkot együttesen. Felülete napszítta, kilúgozódott izgalmas.

A tervezett épület igyekszik a part részeként nem eltakarni a mögöttes épületeket, ugyanakkor identitásként megjelenni, hogy a potenciális vevőket idevonzza. A víz dinamikáját és a statikus part időtlenségét ötvözi a tervezett létesítmény. Európa több nagyvárosában találhatóak a folyó partjára, sőt akár a folyamra épített hasonló vendéglátó szórakozó helyek.

A KÖZPARK: Izgalmas átmenetet alakítottunk ki a burkolt és zöld felületek között, modern, geometrikus plasztikai játékkal oldottuk meg a vízfelület, a padok és növényzet elhelyezését.

HÍD VILÁGÍTÁS: Terveink szerint a Ferdinánd hidat alul egy egyszerű LED sorral világítanánk meg. Ez nem szokatlan, sőt egyre jobban terjed Európa nagyvárosaiban: éjszaka új öltözetet ad a hídnak és ez által örömet szerez az ottlakóknak…

T E R V E Z É S │

építészeti, belsőépítészeti vázlat tervezés │ ArtFront Hungary Kft.
tervező │ Göbölyös Kristóf, László Balázs
látványtervek │ László Balázs

cím │Strada Emilian Mircea Chitul, Nagyvárad, Románia
megbízó │ magánszemély
tervezés éve │ 2013

közpark │ 1065 m2
kávézó │ 160 m2, kapcsolódó teraszok I 125 m2
étterem │ 272 m2, kapcsolódó teraszok I 409 m2
üzemi terület │ 250 m2
sétány │ 330 m2
étterem emelet │ 134 m2

szöveg │ Göbölyös Kristóf

T E R V E K  │  P L A N S

Translate »