Kint a városban – családi ház | Budapest, Hungary

in city – out – single house | Budapest III., Hungary

GALÉRIA

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítészeti tervezés │ ArtFront Hungary Kft.
belsőépítész vezető tervező │Göbölyös Kristóf
belsőépítész munkatárs │ László Balázs
látványtervezés │ Guerilla 3D, Szabó Tamás

cím │ Hegyoldal utca, Budapest III., Hungary
tervezés éve │2012
kivitelezés éve │-
ügyfél │ Magánszemély
építtető │ Magánszemély
bruttó épített terület │450 m2

 

Budapest III. kerületébe terveztük ezt a családi házat megcélozva egy többgenerációs család együttélését. A felső szinten négy fürdőszobával rendelkező háló, a földszinten nappali és étkező terek plusz egy háló komplexum helyezkedik el, amelyekhez szorosan csatlakoznak az épület nyugati és déli oldalán elhelyezkedő teraszok. A pincében teremgarázs és a kiszolgáló tereket alakítottuk ki, valamint a családi előszoba-gardróbot, ugyanis a családtagok jellemzően itt érkeznek meg és innen indulnak el.

Az épület egy meglehetősen lejtős (20% körüli) terepre kerül, így az utcai és hátsó homlokzata is terepkapcsolattal bír. A telket a használhatóság érdekében teraszokká alakítottuk alacsony támfalakkal, amelyekben világítást rejtettünk el, megadva ezzel a kert díszvilágítását is.

A panoráma felé nyitott nappali-étkező-konyha tér padlótól mennyezetig üvegezett homlokzata szinte teljes egészében felnyitható. Előtte – a nappalival összevonható terasz, melynek határát egy medence képezi összeolvasztva a horizontot a benne tükröződő éggel. Az emeleti hálók hátsó, kerti homlokzata is vízre néz, itt egy látványmedence kerül kialakításra. Itt az északi hálónak biztosítottunk egy kijáratot a fürdőjéből egy növényzettel határolt zuhanyzó teraszra, ami a nyári időszakban a trópusok érzetét idézi meg.

szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »