Foodpanda offices | Iroda kialakítás

Office design for Delivery Hero Hungary Ltd. | Budapest, Hungary

GALÉRIA

PROJEKT VIDEOK

PUBLIKÁCIÓK

TERVEK │ PLANS

ILYEN VOLT │ BEFORE

PROJEKT INFO │ KREDITEK

T E R V E Z É S │

belsőépítészeti tervezés │ Art front Hungary Kft.
belsőépítész vezető tervező │ Göbölyös Kristóf
belsőépítész tervező team│Bakos Anna Samszi, Bakó Attila, Szeder-Krausz Ágnes

látványtervező │ K. Szabó Gábor
Foto | Hlinka Zsolt
Épületgépészeti tervezés │Lucz Attila, Farkas Adrienn
Erős- és gyengeáramú tervezés │Kőszegi-Madarász Rita, Trinder Péter
Akusztikai tervezés │ Józsa Gusztáv
Tűzvédelemi tervezés │ Bencsné Agócs Rita
Lebonyolítás│ Skorka Márta | Friday Real Estate Kft.

Iroda megnevezése │ a foodpanda | Delivery Hero – irodái – Budapest irodaház │Studium
Irodaház cím │ Budapest, Czuczor utca 6. fszt. és 2. emelet
tervezés éve │ 2019 – 2020
átadás ideje │ 2021 Q4
iroda mérete │ 1414 m2
irodában dolgozók száma │ 113 fő

 

A foodpanda (korábban: NetPincér) 1999 óta gondoskodik az éhes emberek kiszolgálásáról. A magyar alapítású cég mára már a németországi anyacég, a Delivery Hero hálózat tagja, melynek leányvállalatai közel 50 országban vannak jelen. Jelenleg 800+ településen érhető el a szolgáltatás a saját applikációjukon keresztül, és 2018-ban elindították saját futár szolgáltatásukat is. A gyorskereskedelem hazai éllovasaként a vállalat hosszú távú stratégiája, hogy a fogyasztók országszerte minden olyan terméket házhoz tudjanak rendelni, amire rövid időn belül szükségük lehet, ezáltal pedig az életük még kényelmesebb legyen. A paletta hónapról hónapra egyre színesebb, és jelenleg az ételkiszállítás mellett az élelmiszerek, kozmetikumok, táplálékkiegészítők vagy éppen a különböző gyógyszertári termékek azonnali kiszállítása is elérhető a platformon. A céljuk, hogy minden olyan terméket kiszállítsanak, amelyet a magyarok szívesen rendelnek. A foodpanda irodatereinek I. üteme 2019-ben készült el, amely a liftekből kilépve egy közösségi tér köré szervezett hosszúkás irodacsoport. Ezek után idén a II. ütemben az épület következő lifttornyát újabb bejáratként kezelve egy második közösségi teret, nagytárgyalót és cellás egyterű irodákat hoztunk létre a korábbi design szellemiségét folytatva. Az iroda fontos szervezőelemei a bejáratnál szoborszerűen megformált íves fal, a nőtt városias jellegű határoló falakkal övezett középső közlekedő rendszer és a térelválasztókként elhelyezett növénydekorációk. Az iroda együttesen 1100m2 területen, az irodaház 2. emeletén helyezkedik el. A II. ütemben fejlesztett közel 500m2 irodában a közös tereken és tárgyalókon kívül a marketing, account management és a sales osztályok kaptak helyet egyterű, de cellás jellegű irodákban. Az épület földszintjén, közvetlen utcakapcsolattal alakítottuk ki a két egyenként 200m2 területű futárirodát és oktatóközpontot. Az elsőben a futárok napi problémáival foglalkozó HR-es és admin csapat kapott helyet, míg a másik oldalon egy közös előtérből nyitva egy bicikli felszerelés shop, illetve a futárok által használt szoftver oktatására kialakított két oktatóhelység kapott helyet. A háttérben itt tárolják a szállító hátizsákokat, illetve ezek javítása, átvétele és cseréje is innen történik. A két térrész közvetlen, napi kapcsolatban van a futárokkal, itt kb. 50-100 futár fordul meg egy nap.  Mivel egy meglévő irodatér átalakításáról, bővítéséről van szó, a tervezésnél az ASG belsőépítészeti tervezés szempontjait alapvetően figyelembe vettük:

Környezeti hatások minimalizálása: Az ESG tervezés során fontos szempont a környezeti hatások minimalizálása. Ez magában foglalja az energiatakarékos világítás és berendezések használatát, a megújuló anyagok és a zöld technológiák beépítését. Az ilyen tervezési döntések nem csak a környezetet védik, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatnak.

Társadalmi felelősségvállalás: Az ESG tervezés során nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra. Ez magában foglalja a különböző igények, kultúrák és hátterek figyelembevételét a tervezés során. Az ESG tervezés célja, hogy mindenki számára befogadó és kényelmes tereket hozzon létre.

Jó irányítási gyakorlatok: Az ESG tervezés során fontos a jó irányítási gyakorlatok betartása. Ez magában foglalja a fenntartható anyagok és technológiák használatát, valamint a környezeti szabályozások betartását.

szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »