Az OTP Babér u. 7. székháza előcsarnoka

OTP office building Babér u. 7, entrance hall, Budapest, Hungary

PROJEKT VIDEOK

FOTÓK │ PHOTOS

TERVEK │ PLANS

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítészeti tervezés │ Art front Kft.
belsőépítész vezető tervező │ Göbölyös Kristóf
belsőépítész tervező munkatárs │ Csizmadia Anikó

cím │ 1131 Budapest, Babér u. 7.
tervezés éve │ 2011
kivitelezés éve │ 2011
tervezési terület │ 105 m2
bruttó épített terület │ 145 m2

ügyfél │ OTP Bank Nyrt.
építtető │ OTP Bank Nyrt.

 

A tervezési feladatunk az OTP Bank nyrt. által bérelt 500fős irodaépület lobby terének a átalakítása, felújítása volt. Mivel az épület 15 éve épült a tér vizuálisan elavult és mára alkalmatlan volt az új funkció betöltésére. A tervezésnél a meglévő alaprajzi geometriát, a portál szerkezetet és a liftblokk oldalfalán lévő Jura kőburkolatot figyelembe kellett vennünk, megtartandó elemekként. A burkolatokat teljes mértékben cseréltük, a gépészet felújításra került, új álmennyezetet, recepciós pultot és mobil bútorzatot terveztünk. A tervezésnél figyelembe vettük az OTP Bank Nyrt. által 2011-ben kiírt a fiók arculat megújításra irányuló – meghívásos pályázaton, az általunk kialakított karakterisztika erre vonatkoztatható elemeit. Igyekeztünk egy friss, mozgalmas, új világítási és technikai megoldásokat is alkalmazó enteriőrt kialakítani.

A tér világítása nappal és éjszaka különböző: az álmennyezet peremvilágítása munkaidőben funkcionális középmeleg (3500Ko) fényt sugároz, míg éjszaka a Bank logo színét, a zöldet.
A bejárattal szemben lévő ferde fényvisszaverő falon – az utca felé vetítve és a beltérbe is reflektálva a Bank jelenlegi reklámszínei változnak lassú – 20-25 perces átúsztatással.

A Bank sokféle támogatást ad különböző célokra, ennek jegyében a várórész felett egy egyedi, 3,3 x 3,3m-es úgynevezett lenticularis (prizma homloklencsével ellátott digitális fotoprint) foto kollázst helyeztünk el, amely három különböző képet mutat a látogató mozgását követve – a nézőpont változástól függően. Ugyanitt vidám, rövid várakozásra alkalmas hosszúkás puffokat helyeztünk el, szintén a Bank reklámjaiban alkalmazott színekből válogatva, amelyek dinamikus mozgásérzetet keltenek, lendületet adnak a térnek.

A recepciós pult – hasonlóan a mobil bútorok formavilágához – mozgást idéző formájával – szintén a tér dinamikáját hivatott vizuálisan segíteni. A hátfalprintelt üvegfronttal ellátott pult helyet ad 2fő recepciósnak és az összes technikai berendezésnek, amely az épület felügyeletét hivatott szolgálni. A a pult szerves részeként helyeztünk el növényzetet, amely játékos hangulatú elemmé válik a térben.
A falakon vinyl tapétából kreált egyedi mintával igyekeztük követni a tér formai koncepcióját: a mikro-prizmaelemekből álló strukturált tapétát forgatva, nappal és éjszaka – nézőponttól függően mindig máshonnan verődik vissza a fény, így ez a felület is változó, élő hatást kelt a szemlélőben.
A kivitelezés alatt az épület üzemelt, így a közel 1,5 hónapos átépítés nehezített körülmények között folyt – köszönettel a munka vezetőinek, mégis kiváló minőségben készült el!

fotók │ Thomas Bittera
szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »