A bútoráruház rekonstrukció | The furniture store reconstruction

aA zöldek és a fehér találkozása a térben… egy 15 éves épület rekonstrukciója

GALÉRIA

TERVEK │ PLANS

ILYEN VOLT │ BEFORE

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítészeti és generál tervezés │ Art Front Hungary Kft.
belsőépítész vezető tervező │ Gőbölyös Kristóf
belsőépítész tervező munkatárs │ Bakó Attila, Bakos Anna Samszi, Csog Zselyke
látványtervezés │ Bakó Attila

tervezés éve │ 2020

ügyfél │ MaxCity Lakberendezési Áruház
fejlesztő │ EDITUS Befektetési Alapkezelő

cím │ 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a
tervezési terület │ 5000 m2
bruttó épített terület │ 5000 m2
beruházási költség │ – HUF

 

A meglévő épület burkolatainak, világításának frissítése, a közlekedőinek revitalizálása, bútorozása és zöldítése a cél. A célközönség a fiatalabb Y és Z generáció, akinek fontos az egyszerű áttekinthető térszervezés, a sok fény, a digitalizáció, illetve az ESG szemlélet megvalósítása.

Ennek keretében az elöregedett burkolatokat cseréltünk, viszont az oldalfal burkolatait megtartva,speciális módon fehérre átszineztük,

a terekbe sok fényt hozunk be korszerű energiatakarékos lámpatestekkel – figyelve az üzlethelyiségek és közlekedők közötti kiegyensúlyozott a megvilágítási szintekre – ugyanakkor a közös terekben világítással is hangsúlyokat teremtettünk a pihenő szigeteknél,

rengeteg növényt helyezünk el – a növények fontos szerepe, hogy hozzájárulnak a belső levegő minőségének javításához, a természetközeli környezet megteremtéséhez és a környezeti jólét növeléséhez. 

átlátható térszervezéssel optimalizáljuk a tereket, figyelemmel  a meglévő állapot anyagainak, szerkezeteinek lehető legnagyobb mértékű felhasználására, újrahasznosítására.

Az ESG szemléletű belsőépítészeti tervezésnél fontos szempontok:

Környezeti hatások minimalizálása: Az ESG tervezés során fontos szempont a környezeti hatások minimalizálása. Ez magában foglalja az energiatakarékos világítás és berendezések használatát, a megújuló anyagok és a zöld technológiák beépítését. Az ilyen tervezési döntések nem csak a környezetet védik, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatnak.

Társadalmi felelősségvállalás: Az ESG tervezés során nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra. Ez magában foglalja a különböző igények, kultúrák és hátterek figyelembevételét a tervezés során. Az ESG tervezés célja, hogy mindenki számára befogadó és kényelmes tereket hozzon létre.

Jó irányítási gyakorlatok: Az ESG tervezés során fontos a jó irányítási gyakorlatok betartása. Ez magában foglalja a fenntartható anyagok és technológiák használatát, valamint a környezeti szabályozások betartását.

 

#shoppingmalldesign #interiordesign #retaildesign #artfronthungary #revitalized mall #refurbishment #mall,  #interiordesign #maxcity

szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »