Vállalati étterem átalakítása | Budapest, Babér utca

Transformation of an office canteen | Babér street, Budapest

GALÉRIA

PROJEKT VIDEOK

TERVEK │ PLANS

ILYEN VOLT │ BEFORE

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítészeti tervezés │Art Front Hungary Kft. belsőépítész vezető tervező │Göbölyös Kristóf belsőépítész munkatárs │ Serfőző Evelin látványtervezés Göbölyös Kristóf cím Babér utca 9., Budapest, Hungary 1131 tervezés éve │ 2016 kivitelezés éve │ 2016 tervezési terület │ cca 120 m2 ügyfél │ OTP beruházási osztály építtető │ OTP beruházási osztály  

 

A kiváló panorámával rendelkező üzemi étterem felújítása időszerűvé vált az épület átadása után közel 10 évvel. Feladatunként az ESG tervezői szemléletét betartva egy olyan fenntartható étterem kialakítását határoztuk meg, ahol a “menza” jelleg megszűnik, amely tér napközben – az étkezési időn túl és előtt is – ki lesz használva és nem üresen kong, kávézóként vagy tárgyalóként, akár ideiglenes munkahelyként is működhet. Ennek feltételeit részben a környezet ilyen szempontú kialakításával, sok elektromos csatlakozási pont elhelyezésével, magasabb vizuális térhatárolók és zöldfelületek beépítésével, valamint a bútorzat többféle funkciónak megfelelő telepítésével értük el. Az üzemeltető által egész napos üzemű kávé- és süteményes, szendvicses pult-, valamint az építtető által biztosított szabad wifi szolgáltatás együttese teremti meg a lehetőségét a (vállalati) étterem napi 8 órás működésének. Úgy tűnik – a vállalati visszajelzések igazolták a prekoncepciónkat, vagyis sikeres változtatást hajtottunk végre: a menzából éttermet és kávézót alakítottunk ki, amely elvesztette a vállalati önkiszolgáló jellegét, inkább komfortos étteremmé alakult, ahova jó betérni, ahol még képzőművészeti alkotás elhelyezésére is jutott figyelem, amely étteremnek saját arculata lett – túl a fantasztikus panorámán, amely az épület tetejéről élvezhető.

Az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) tervezési elvek beépítése a belsőépítészeti tervezési folyamatba lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy elősegítsék és megvalósítsák a fenntarthatósági célkitűzéseiket. Ez nem csak a környezet védelmét szolgálja, hanem pozitív hatással van a társadalomra is.

A belsőépítészeti tervezés során az ESG elvek alkalmazása továbbá hozzájárul a munkahelyi jólét javításához és a munkavállalói elégedettség növeléséhez. Ez azt jelenti, hogy a munkahelyeket úgy alakítják ki, hogy azok elősegítsék a munkavállalók egészségét, boldogságát és teljesítményét, miközben csökkentik a környezeti lábnyomot és elősegítik a társadalmi felelősségvállalást. Ez a megközelítés nem csak a vállalatok fenntarthatósági céljait szolgálja, hanem hozzájárul a pozitív társadalmi változáshoz is.

Igazán klassz hely lett!

fotó │ Göbölyös Kristóf szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »