• Home
  • / HOME
  • /leader’s offices in natural color | Budapest, city center
leader’s offices in natural color | Budapest, city center

leader’s offices in natural color | Budapest, city center

leader’s offices in natural color | Budapest, city center

vezetői iroda természetes színekben | Budapest, belváros

erre a projektre nincs még díjunk 🙂

Budapest belvárosában, a műemlék jellegű épületben alakítottuk ki ezt a különleges modern hangvételű, ám mégis visszafogott vezetői irodacsoportot. Az épület adottságai miatt a belső terek természetes fénnyel alulvilágítottak, így ügyfelünknek az volt az igénye, hogy a munkavégzéshez jó megvilágítást, elsősorban sok fényt – és modern, visszafogottan elegáns, natúr színeket használó környezetet teremtsünk. A megformálásnál ezeket vettük figyelembe. Natúr jellegű anyaghasználat, sok – a természetes nappali megvilágítást megidéző fény és visszafogott elegancia.

Minden bútor egyedi tervezésű. Különleges figyelmet fordítottunk a munkaasztalon elhelyezendő berendezések kábelezésének finom szabályozhatóságára, az egyedi kábelfelvezető megoldásunkat alkalmazva. A trgyaló asztal egy oszloplábon nyugszik, így kiválóan körbeülhető. Minden bútoron kialakítottunk egy finom barázdált díszítést, amely nem hivalkodóan, de mégis ad egyfajta lágyítást a szögletes modern tárgyak keménysége mellett.

A tárgyalót magasszintű audiovizuális technikával szereltük fel: liftes projektor, motoros feszített vetítővászonnal, falsíkba süllyesztett display videokonferencia berendezéssel szereltük fel, valamint elektromos redőnnyel. Mindezt az aztalon elhelyezkedő dokkolóba helyezett mobil érintőképernyős vezérlő felületről lehet együttesen, vagy külön külön is mozgatni – természetesen a világítás vezérléssel és a telefonkonferencia indításával együtt.

Világítás: az irodák épületben való elhelyezkedése, az abból keletkező relatíve sötét nappali megvilágítási szint kompenzációjaképpen a helyiségek „sötét” – az ablakoktól távoli oldala felett dimmelhető feszítettfóliás világítótesteket helyeztünk el az álmennyezet síkjába süllyesztve. A lámpatestek un. MWL (az Artemide lámpagyár által fejlesztett un. my white light) karakterű változtatható, de a fehér színtatrományon belül maradó színhőmérsékletű fényforrásokkal lettek szerelve: ez azt jelenti, hogy a nagyméretű lámpatestek színhőmérséklete és fényereje a kinti megvilágításhoz igazítható (napos idő – hideg fény, magas megvilágítási szint, alkonyat, vagy este – meleg fény, alacsonyabb megvilágítási szint), amely a bent tartózkodók komfortérzetét és teljesítőképességét, munkaaktivitását nagyban fokozza, javítja.

P U B L I K Á C I Ó K

ez a munka még nem lett publikálva | 2007. 10. 01.

Tervező | Art Front Kft.

Belsőépítész vezető tervező│Göbölyös Kristóf

belsőépítész munkatárs│Bakó Attila

Cím | belváros, Budapest, Hungary

tervezés éve│2007

kivitelezés éve│2007

Ügyfél│ –

Építtető│-

tartószerkezeti tervező│-

gépész tervező│Horváth Csaba

elektromos tervező│Rajkai Ferenc, Robákné Nagy beáta

AV tervező│Nagy László

Tervezési terület│90 m2

Bruttó épített terület│90 m2

fotó: Németh Dániel, Göbölyös Kristóf
szöveg: Göbölyös Kristóf
Translate »