Hotel Danubius Margitsziget, Budapest | Rekonstrukció pályázat

A Danubius Zrt. 2014 augusztusában meghívásos tervpályázatot hirdetett több épület rekonstrukciójára. A szállodák 12-15 éve lettek felújítva utoljára, így most eljött az ideje a megújulásuknak.

GALÉRIA

TERVEK │ PLANS

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítészeti tervezés │ ArtFront Hungary Kft. belsőépítész vezető tervező │Göbölyös Kristóf munkatárs │ Bakó Attila, Fehér Gabriella tervezés éve │2014 cím │Margit sziget Budapest, Hungary tervezési terület │1100 m2 ügyfél │Danubius Zrt.  

 

A Hotel Danubius Margitsziget célközönsége a közép- és idősebb korosztály, akik elsősorban a sziget különleges helyzete és a magyarországi thermál vizek miatt, a welnessz élményért utaznak és tartózkodnak hazánkban. A tervezett szoba kialakításánál szempontként merült fel, hogy a standard módon kicsire szabott szállodai szoba területét optikailag hogyan lehet megnövelni? A válasz a ferdén térbeállított fal, amely az előteret optikailag álperspektívában nyújtja és nyitott jellegével jobban integrálja a szoba terébe, ezáltal növelve meg a térérzetet. Ezt segítik az ide helyezett kisfotelek és a nagy tükörfal is. A fürdőszoba terét a nagyméretű tusolókabinnal, amelynek üvege szürke füst színű, ezáltal tükrözve a teret – és a nagy pultfelületű mobilia karakterű mosdóval tettük optikailag nagyobbá. A nem beépített jellegű bútor a tükör szerű üvegfallal együtt a térérzetet megnöveli. Formai megjelenés: itt kerestünk egy trendi, de mégis visszafogott, a látogatói korosztálynak megfelelő hangulatot. A választásunk az 50’es évek habitusát idéző tárgyak, anyagok és színekre esett, amely közel áll a látogatói korosztály fiatalkori élményeihez, színeiben kapcsolódik a víz, a pihenés, a távolság és nyugalom idézetéhez, egyébként pedig szintén alkalmaztuk a 2013-2014 trendszínekre kiadott irányelveket is. Jól tudván, hogy ma a szálloda választás elsősorban a neten megjelenő képek alapján történik, tehát azonos kategóriában és desztinációban az izgalmasabb képet bemutató szálláshelyet részesítik előnyben a vendégek, ezért a falakon (folyosók és a szoba egyik fala is) mai korszellemet és kicsit lokális a természetközeliséget megidéző, rockos karakterű faldekorokat un. wall tattoo-kat helyeztünk el diszkréten, de azért jól láthatóan. A konzervatívabb szemléletűek számára a szobai dekorok fekete fehér fotók, rajzok, stb, amelyek a Margitszigetet, vagy a hidakat, vagy az ott található jelentős képzőművészeti alkotásokat mutatják be. A fürdőszoba padlója teremt virtuális kapcsolatot a történeti Budapest felé, illetve az oldalfalon elhelyezett metro csempe idézi meg a millenium dicső hangulatát az ottartózkodó vendég számára és mindez együtt, egységben szemlélve összeköti a látogatót a szigeten található szép természettel.

szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »