Trófea éttermek mosdóinak átalakítása

Budapest, Hungary

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Trófea Újbuda │ GALÉRIA

Trófea Zugló │ GALÉRIA

Trófea Újbuda│ TERVEK │ PLANS

Trófea Zugló │ TERVEK │ PLANS

ILYEN VOLT │ BEFORE

PROJEKT INFO │ KREDITEK

T  E  R  V  E  Z  É  S │

belsőépítészeti tervezés │ Art front Hungary Kft.
belsőépítész vezető tervező │ Göbölyös Kristóf
belsőépítész tervező munkatárs │ Bakó Attila, Bakos Anna Samszi

étterem megnevezése  |  Trófea Grill Újbuda, Trófea Grill Zugló
tervezés éve │ 2011, 2020 

grafikai tervezés │ Felső Boróka

 

Az alapvető higiéniai szempontok szerint egyébként is előny a mosdókban a berendezések érintésmentes kialakítása, de jelen helyzetben, a Covid-19 vírus kapcsán, különösen indokoltak ezen megoldások. Már a helyiségek megközelítése, köszönhetően az automata tolóajtóknak, érintésmentesen zajlik. A vírus helyzet alatti és utáni nehezebb időszakra (is) készülve alakították ki a mosdókat is érintésmentes módon:  a szappanadagolás, a csapok használata és kézszárítás mind touch-free módon történhet.
A technikai berendezéseken túl az egyéb berendezések kialakítása is azonos elv szerint törtét: a mosdók felett faltól-falig tartó tükrök alá és fölé szerelt világítással egyenletes szórt fényt biztosítanak a felhasználónak. A tükörrel ellentétben a mosdók az alá szerelt bútorokkal együtt már körülbelül 10-10 cm-es eltartással épülnek az oldalsó falfülektől a könnyebb takaríthatóság, tisztántarthatóság érdekében. Kerülik az éleket, ahol lehetséges lekerekítéses megoldások vannak, szintén a praktikum, karbantarthatóság jegyében.
A fülkékhez tartozó foglaltság jelző fények piros és zöld színekkel jelzik a felhasználóknak, hogy mely fülkék elérhetők illetve foglaltak. Újbudán egyfajta gag-ként jelzőlámpa jellegű berendezések, míg Zuglóban egy visszafogottabb LED csíklámpa látja el ezt a funkciót.
A zuglói trófea mosdójának különlegessége a Piroska és a farkas című mese adaptációja mint tematika. A női mosdó jelképe értelemszerűen Piroska karaktere, míg a férfi mosdót a farkas matrica jelöli az ajtón. Az ajtómatricákon túlmenően a mosdókban további vászonképek illusztrálják az újragondolt történetet, miszerint Piroska egy kicsit más, kacérabb kontextusba kerül a farkassal szemben. Az illusztrációkat Felső Boróka grafikus készítette.

fotók │ Göbölyös Kristóf
szöveg │ Göbölyös Kristóf, Csog Zselyke

Translate »