Vezetői iroda természetes színekben | Budapest, belváros

Leader’s offices in natural color | Budapest, City center

GALÉRIA

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

tervező │ Art Front Kft.
belsőépítész vezető tervező │Göbölyös Kristóf
belsőépítész munkatárs │ Bakó Attila

cím │ belváros, Budapest, Hungary
tervezés éve │2007
kivitelezés éve │2007
tervezési terület │90 m2
bruttó épített terület│90 m2
gépész tervező │Horváth Csaba
elektromos tervező │Rajkai Ferenc, Robákné Nagy Beáta
AV tervező │Nagy László

Budapest belvárosában, a műemlék jellegű épületben alakítottuk ki ezt a különleges modern hangvételű, ám mégis visszafogott vezetői irodacsoportot. Az épület adottságai miatt a belső terek természetes fénnyel alulvilágítottak, így ügyfelünknek az volt az igénye, hogy a munkavégzéshez jó megvilágítást, elsősorban sok fényt – és modern, visszafogottan elegáns, natúr színeket használó környezetet teremtsünk. A megformálásnál ezeket vettük figyelembe. Natúr jellegű anyaghasználat, sok – a természetes nappali megvilágítást megidéző fény és visszafogott elegancia.

Minden bútor egyedi tervezésű. Különleges figyelmet fordítottunk a munkaasztalon elhelyezendő berendezések kábelezésének finom szabályozhatóságára, az egyedi kábelfelvezető megoldásunkat alkalmazva. A trgyaló asztal egy oszloplábon nyugszik, így kiválóan körbeülhető. Minden bútoron kialakítottunk egy finom barázdált díszítést, amely nem hivalkodóan, de mégis ad egyfajta lágyítást a szögletes modern tárgyak keménysége mellett.

A tárgyalót magasszintű audiovizuális technikával szereltük fel: liftes projektor, motoros feszített vetítővászonnal, falsíkba süllyesztett display videokonferencia berendezéssel szereltük fel, valamint elektromos redőnnyel. Mindezt az aztalon elhelyezkedő dokkolóba helyezett mobil érintőképernyős vezérlő felületről lehet együttesen, vagy külön külön is mozgatni – természetesen a világítás vezérléssel és a telefonkonferencia indításával együtt.

Világítás: az irodák épületben való elhelyezkedése, az abból keletkező relatíve sötét nappali megvilágítási szint kompenzációjaképpen a helyiségek „sötét” – az ablakoktól távoli oldala felett dimmelhető feszítettfóliás világítótesteket helyeztünk el az álmennyezet síkjába süllyesztve. A lámpatestek un. MWL (az Artemide lámpagyár által fejlesztett un. my white light) karakterű változtatható, de a fehér színtatrományon belül maradó színhőmérsékletű fényforrásokkal lettek szerelve: ez azt jelenti, hogy a nagyméretű lámpatestek színhőmérséklete és fényereje a kinti megvilágításhoz igazítható (napos idő – hideg fény, magas megvilágítási szint, alkonyat, vagy este – meleg fény, alacsonyabb megvilágítási szint), amely a bent tartózkodók komfortérzetét és teljesítőképességét, munkaaktivitását nagyban fokozza, javítja.

fotó │ Németh Dániel, Göbölyös Kristóf
szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »