Bérlakások kialakítása a belvárosban

Budapest, Hungary

GALÉRIA

TERVEK │ PLANS

ILYEN VOLT │ BEFORE

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítészeti tervezés │ Art front Hungary Kft.
belsőépítész vezető tervező │ Göbölyös Kristóf
belsőépítész tervező munkatárs │ Bakos Anna Samszi

cím │ 1051 Budapest, – cím a megrendelő kérésére nem publikus
tervezett terület │ 581 m2
tervezés éve │ 2018
átadás ideje │ 2019 Q3

ügyfél │magánszemély
építtető │ magánszemély

berendező │ dr. Pálosi Dóra
mobil berendezések │ Budapest Barcelona Kft.
dekoráció │ Art front Hungary Kft.

 

Az V. kerületi, a 18. század végi klasszicista társasházban található két, korábban több lakásból kialakított irodakomplexum – lakásokká való visszaállítása volt a feladat. A cél az újraalakított lakások rövid-, vagy középtávú kiadása volt, ami 3 hónaptól 1 évig terjedő bérbeadást céloz meg, a bérbeadó külföldi ügyfelei részére.

A kialakítandó lakások programja nagyjából egységes volt: egy vagy két hálószoba, nappali, konyha – étkező, ehhez csatlakozva ahol lehet vendég wc, mosókonyha, és egy, vagy két fürdőszoba lehetőség szerint a hálókhoz kapcsolva. A fürdőknél igény volt a kád és zuhanyzó együttes kialakítása, ahol ez lehetséges volt.

A lakások többsége utcai frontjuknak köszönhetően rendkívül napfényes, világos. A felhasznált anyagokat és felületeket illetően a lakásokat egységesen kezeltük – ami beruházói gazdaságossági elvárás is volt, hasonlóan egy szállodai projekthez. Törekedtünk mind a színek, anyagok- és a felszerelési tárgyak (lámpák, konyhák, stb.) esetében is egy változatos, de egységes forma- és termékkészlet variációit alkalmazni.

A műemléki épület karakterisztikájának megtartása mellett elegáns, modern stílusú, könnyen és gyorsan kiadható lakásokat alakítottunk ki.

fotó │©Vitáris László
szöveg │ Bakos Anna Samszi  – Göbölyös Kristóf

Translate »