Lakás a II. kerületben

A 2. kerületben- egy 30’s évek beli épület emeletén kialakított lakás belsőépítészeti tervezése | Budapest, Hungary

GALÉRIA

TERVEK │ PLANS

ILYEN VOLT │ BEFORE

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS│

belsőépítészeti tervezés │ Art front Hungary Kft.
belsőépítész vezető tervező │ Göbölyös Kristóf
belsőépítész tervező munkatárs │ Bakos Anna Samszi

cím │ 1026. Budapest, Gyergyó utca
tervezés éve │ 2018
kivitelezés éve │ 2019
tervezési terület │ 127,1m2

ügyfél │magánszemély
építtető │ magánszemély

 

A harmincas években épült házban lévő lakás igen rossz alaprajzú volt: egy hosszú folyosóra szervezetten jobbra konyha, kamra és mikro szoba, majd nappali és egy háló a túlméretes fürdővel.
A program, amit a Megrendelőnk felállított számunkra, nehezen volt beszervezhető az alaprajzba: zárt konyhás, nappalis (dolgozó résszel) lakás, szülői hálóval, gyerek szobával, közös fürdővel, valamint vendég wc-vel és mosókonyhával.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a lakás jobbról sok fényt kap, így a konyha és a nappali között üvegajtó készült, hogy az ottani fény is világosítsa a mély nappali teret. A bejárattól induló hosszú közlekedőt a konyha felé áttöréssel és érdekes világítással igyekeztünk izgalmassá, kevésbé nyomasztóvá tenni.

A lakás intim szférái, a szülői háló, fürdő és gyerekszoba egy közös előtérből megnyitva érhető el, így kiválóan szeparálódik a nappali-konyha-vendégmosdó terektől. A szülői háló hosszúkás terének két végéből lecsípve egy járható és egy sima nagyméretű, teljes belmagasságú gardróbot tudtunk kialakítani. Az előtérből nyitva még egy mosókonyhát is sikerült elhelyeznünk, bár ennek határoló fala már csak a gardrób szekrény hátfala lett.

fotó │ Vitáris László
szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »