Magyar Villamos Művek székháza

Budapest, Hungary

GALÉRIA

TERVEK │ PLANS

PROJEKT INFO │ KREDITEK

TERVEZÉS │

belsőépítész vezető tervező │ Göbölyös Kristóf
munkatársak │ Csóka Bálint, Kovács Dénes, Tallián Anikó
Építész tervező │ Vikár és Lukács építésziroda

cím │ Budapest, III., Szentendrei út 207-209.
tervezés éve │ 2008
kivitelezés éve │ 2009
tervezési terület │ 13000 m2
bruttó épített terület │ 30.880 m2

beruházó │ ERSTE Ingatlan Zrt
generál kivitelező │| Strabag Magyarország Zrt.
project manager │ Pálla Gábor

A több, mint 13000 m2 irodaterületen elosztva alapvetően három fajta feladatunk volt:
Első: az épület kiemelt területeit megformálni úgy, hogy azok méltóan reprezentálják a hazai nagyvállalatot, kifejezzék irányultságát, törekvéseit.
Második: az operatív jellegű terek megformálása, úgy, hogy azok a funkcionalitás mellett identitást is hordozzanak… Ilyenek a közlekedői az épületnek, a lift előterek, vizes- és konyhablokkok, illetve maguk az operatív és középvezetői irodák.
Harmadik: a nagyvállalat felsővezető irodaegységeinek kialakítása, megformálása úgy, hogy az épület arculatához igazodjon és megfelelő komfortot nyújtson használóinak, és reprezentációs célokat is kielégítsen.

A reprezentáció színterei részben a vendégek- részben a saját munkatársak felé az épület több szintes bejárati aulatere, illetve az azt megelőző kültéri bevezető útszakaszok, a több, mint 300 főt befogadni képes reprezentatív nagy előadó, az étterem, wellness egységek.

Az aulatérben a kétszínű és kétfajta felületű kőburkolat alkalmazásával egy folyam képét idézzük meg, amely áramlik, mozog. A zöld  “folyamban” funkcionális okokból “sziklákat” helyeztünk el, amelyekkel megoldottuk a növény-, az információs anyagok stb. elhelyezését és térbeli mozgást irányító elemekként is funkcionálnak.

A reprezentatív nagyteremben a feszített fóliás sziklaék alakúra formált mennyezeti lámpatestek segítségével izgalmas világítási képeket lehet előhívni az audio-vizuális berendezésekkel összhangban működtetve. Ugyanakkor a bordás fa mennyezet és az ipari parketta – részben az aulatéri “folyamra” reflektálva irányultságából fakadóan egyfajta húzóerőt, dinamikát- illetve anyagából adódóan barátságos meleg hangulatot is kölcsönöz a teremnek.

A felsővezetői irodacsoportok alapvetően vezetői irodából, kapcsolódó tárgyalóból, titkárságból, vendégváróból, teakonyha- tároló – és vizesblokk elemekből állnak.

Megformálásuknál igyekeztünk egyfajta időtlen, általános designszemléletnek megfelelően magas minőségű, visszafogott, inkább tömegelemekből építkező bútorzattal és tárgyakkal kialakítani a munka ezen nagyon nagy fontossággal bíró színterét.

fotó │ Göbölyös Kristóf
szöveg │ Göbölyös Kristóf

Translate »